Menu
A+ A A-

Τζιτζικώστας: Μήνυμα της κοινωνίας η επιλογή του Κώστα Καλαϊτζίδη. Καλαϊτζίδης: Δεν θα διαψεύσω κανέναν…

Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας του ψηφοδελτίου ‘Αλληλεγγύη’ Κώστα Καλαϊτζίδη παρουσίασε το μεσημέρι της Πέμπτης στο ‘Αιγές Μέλαθρον’ ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Μιλώντας για τον κ. Καλαϊτζίδη ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε σε έναν άνθρωπο πετυχημένο επιχειρηματικά και αυτοδιοικητικά, που έδειξε τις ικανότητές του, γνωρίζει τα θέματα των εξαγωγών και εν γένει τα ζητήματα του πρωτογενή τομέα (τον οποίο χαρακτήρισε ‘δυνατό χαρτί’ της Περιφέρειάς μας) όχι από περιγραφές και σκέψεις τρίτων. Ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι η επιλογή Καλαϊτζίδη ήταν απόρροια των μηνυμάτων της κοινωνίας.

Από την πλευρά του ο Κώστας Καλαϊτζίδης ευχαρίστησε τον ‘καλό τιμονιέρη Απόστολο Τζιτζικώστα’ για την τιμή της συμμετοχής του. «Θέλω να είστε σίγουροι ότι θα τιμήσω τη θέση. Ήταν μεγάλη τύχη για εμένα που συνεργάστηκα μαζί του. Δώσαμε αγώνα, περάσαμε φουρτούνες αλλά μείναμε όρθιοι. Βρήκαμε στο πρόσωπό του τον νέο στρατηγό μας. Η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος για την επιτυχία…»

Παρόντες στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν: ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καραπαναγιωτίδης, ο αντιδήμαρχος Νάουσας Παύλος Αδαμίδης,ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Σελίου κ. Πιτούλιας,  η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νίκη Καρατζιούλα, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας Τάσος Χαλκίδης, ο πρόεδρος της Φυτειάς Νίκος Αγγέλου,  o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας κ. Ισαακίδης,ο πρόεδρος του συλλόγου κτηνοτρόφων Ημαθίας κ. Κύρτσος, η πρόεδρος του συλλόγου Βλάχων Νάουσας κ. Τζιμουλίκου, οι κ.κ. Γιανναβαρτζής, , Κεχαγιόγλου, Λογδανίδης, Μηνάς, Σακαλής, Χατζόπουλος κ.ά. Παρόντες επίσης οι πρόεδροι των ΚΤΕΛ αστικών και υπεραστικών Βέροιας και Νάουσας κ.κ. Συμεωνίδης, Παυλίδης και Ορδουλίδης.

Κατά την επίσκεψή του στη Βέροια ο κ. Τζιτζικώστας μαζί με τον κ. Καλαϊτζίδη επισκέφθηκαν τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καραπαναγιωτίδη, το δημαρχείο της Βέροιας όπου συνάντησαν τον αντιδήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονα.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του κ. Καλαϊτζίδη ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Σήμερα έχω την ξεχωριστή τιμή και χαρά να παρουσιάσω τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, του αυτοδιοικητικού μας συνδυασμού «Αλληλεγγύη: Σύγχρονη Ανθρώπινη Μακεδονία». Είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ένας άνθρωπος που τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο, έχει αποδείξει τις ικανότητές του.

Ο Κώστας Καλαϊτζίδης είναι, πρώτα απ’ όλα, ένας σοβαρός και ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας. Γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγορά, γνωρίζει τα εμπόδια, τα προβλήματα, έχει παλέψει με την ελληνική γραφειοκρατία και έχει νικήσει. Γνωρίζει όμως, πολύ καλά, τις εξαγωγές και τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική μας παραγωγή. Και τα γνωρίζει «από μέσα», όχι από περιγραφές και σκέψεις τρίτων. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2010, εκλέχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας. Η Ημαθία τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της και ο Κώστας Καλαϊτζίδης ανταποκρίθηκε δουλεύοντας, όλα αυτά τα χρόνια, ακούραστα και δυναμικά για τον τόπο του και ολόκληρη την περιοχή μας.

Η «Αλληλεγγύη» ακούει το μήνυμα της Ημαθίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν ψάχνουμε τους εκλεκτούς ενός κλειστού συστήματος. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους άξιους και τους ικανούς. Αυτούς που μας υποδεικνύει η κοινωνία. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Ανθρώπους όπως ο Κώστας Καλαϊτζίδης».

Στη συνέχεια ο  κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο έργο που έχει γίνει στην Ημαθία κατά την τρέχουσα περίοδο και στο δίκτυο υποδομών που βρίσκεται σε εξέλιξη

«Στην Ημαθία, 153,7 εκατομμύρια ευρώ είναι συνολικός προϋπολογισμός για τα έργα που εκτελούνται με κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Μετά από προσπάθεια και δουλειά, ξεμπλοκάραμε και υλοποιούμε τα έργα στον Οδικό άξονα Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα, αξιοποιώντας κονδύλια ύψους 42 εκατομμυρίων ευρώ. Ταυτόχρονα, διαθέτουμε 2,5 εκατομμύρια ευρώ για τη βελτίωση της σύνδεσης του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας με την πόλη, που είναι ένα έργο κλειδί για την περιοχή.

Παράλληλα, περισσότερα από 18 εκατομμύρια ευρώ διαθέτουμε για την κατασκευή του Νέου Μουσείου Βεργίνας, ώστε να δημιουργήσουμε έναν από τους σπουδαιότερους πόλους επισκεψιμότητας στη Βόρεια Ελλάδα, και να προβάλουμε την ιστορία της Μακεδονίας, την ελληνικότητά της και τα ευρήματα που προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

Επιπρόσθετα χρηματοδοτούμε με 20 εκατομμύρια ευρώ το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας, ώστε να αποκτήσει όλος ο νομός Ημαθίας μια σύγχρονη νοσηλευτική μονάδα που εξυπηρετεί τις ανάγκες των συμπολιτών μας. Και τέλος υλοποιούμε, αξιοποιώντας πόρους ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, τα έργα ανάπλασης και αναβάθμισης του αστικού τοπίου στη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια και την παλιά μητρόπολη της Βέροιας. Αυτά είναι έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, στα οποία απασχολούνται εργαζόμενοι και πολίτες της Ημαθίας, έργα που αναβαθμίζουν την Ημαθία».

Αναφερόμενος στην Αγροτική Οικονομία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε:

«Το ποσοστό της αγροτικής οικονομίας στο ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας είναι σταθερά στο επίπεδο άνω του 20%. Ουσιαστικά, ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική οικονομία, αποτελεί την παραγωγική και αναπτυξιακή βάση της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ήδη, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δημιουργήσαμε δύο νέους πυλώνες για την αγροτική μας οικονομία:

Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Κεντρικής Μακεδονίας, με το οποίο οργανωμένα, προβάλουμε στην Ελλάδα, αλλά και στις αγορές τα προϊόντα που παράγουν οι τοπικές μας επιχειρήσεις. Και τη σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης με την οποία, για πρώτη φορά, θα έχουμε τη δυνατότητα να αναπτύξουμε συντονισμένες δράσεις συνεργασίας από κοινού οι φορείς, οι συνεταιρισμοί, και οι αγροτικές επιχειρήσεις, ώστε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην προώθηση των τοπικών μας προϊόντων.

Στόχος μας λοιπόν, είναι, να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα γερά θεμέλια που διαθέτουμε, να κεφαλαιοποιήσουμε την ισχυρή δυναμική του αγροτικού τομέα, να γίνουμε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί, για να μπορέσουν τα αγαθά και τα προϊόντα της μακεδονικής γης, να κερδίσουν ακόμα μεγαλύτερο έδαφος, στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα δουλεύουμε, όλο αυτό το διάστημα και θα συνεχίσουμε, ακόμα πιο δυναμικά, μαζί με όλους τους υποψήφιος Περιφερειακούς Συμβούλους της ‘’Αλληλεγγύης’’, μαζί με το νέο υποψήφιο Αντιπεριφερειάχη Ημαθίας, τον Κώστα Καλαϊτζίδη».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ευχαρίστησε τον νυν Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καραπαναγιωτίδη για την συνεργασία που είχαν όλο αυτό το διάστημα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα επόμενα βήματά του.

Η τοποθέτηση του Κώστα Καλαϊτζίδη

"Φίλες και Φίλοι, η Ημαθία κι εγώ προσωπικά, υποδεχόμαστε τον σημερινό και αυριανό Περιφερειάρχη μας, τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Τέσσερα χρόνια πριν, συνδέθηκα μαζί του πολιτικά κι ομολογώ πως ήταν μεγάλη τύχη για μένα να συνεργαστώ με έναν τολμηρό σχεδιαστή της Κεντρικής Μακεδονίας των επόμενων δεκαετιών.

Αποφασιστικός, με κίνητρο νίκης χάριν των πολιτών, ανέλαβε την ηγεσία χωρίς να τον κάμψουν οι προκλήσεις. Τον στηρίξαμε και μας στήριξε, εργαστήκαμε και μας χάρισε έμπνευση, δώσαμε κοινό αγώνα στα κύματα της κρίσης και κρατήσαμε τον τόπο όρθιο. Κυρίως μας ένωσε η φιλία. Περάσαμε φουρτούνες μείναμε όμως σταθερά ενωμένοι. Η παράταξή μας έχασε από τη θέση του οδηγού τον ιδρυτή της Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στο πρόσωπο ωστόσο του Απόστολου Τζιτζικώστα βρήκαμε το νέο στρατηγό, τον ικανό οδηγό προς τους δρόμους της Σύγχρονης Μακεδονίας.

Για όσους αμφιβάλλουν η απάντηση θα δοθεί στις κάλπες την 17η Μαΐου.

Η φιλία λοιπόν και η προσωπική πίστη πρώτα στον άνθρωπο Τζιτζικώστα, καλλιέργησαν μέσα μου την απόφαση να δώσουμε μαζί την μάχη των περιφερειακών εκλογών.

Διεκδικώ με το ψηφοδέλτιό μας να είμαι ο επόμενος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας, και πιστέψτε με, οι συμπολίτες μας είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη την πρωτοβουλία αυτή. Γνωρίζουν καλά πια ότι η αφετηρία μου για τον εκλογικό στίβο είναι μόνον η Προσφορά στον συνάνθρωπο και η ανάδειξη του τόπου μας.

Είμαστε με την οικογένειά μου άνθρωποι του μόχθου. Η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουμε για την επιτυχία αλλά και η μόνη λύση να βγούμε από τα αδιέξοδα ως λαός και ως χώρα.

Ομαδική προτεραιότητά όλων των συνεργατών και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είναι να σταθούμε Αλληλέγγυοι με το μέσο Μακεδόνα που η κρίση τον έκανε άνεργο, τον μετέτρεψε από νοικοκύρη σε οφειλέτη, του τσάκισε την ψυχολογία και την αισιοδοξία να δημιουργεί.

Μπορούμε και ήδη το αποδείξαμε ότι έχουμε τις προτάσεις ώστε η Κεντρική Μακεδονία να είναι η ατμομηχανή που θα χαρίσει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες, της προκοπής και της δράσης.

Αυτά μας έσμιξαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ούτε εγωισμοί, ούτε κενές φιλοδοξίες, ούτε κάποια απληστία της καρέκλας. Φιλότιμα, ανθρώπινα και πάνω απ´ όλα με την Αξιοπρέπεια που χρωστάμε στον Ημαθιώτη.

Κύριε Περιφερειάρχα σας καλωσορίζω με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης, θα δώσουμε περήφανα τον ωραίο αγώνα, η Κεντρική Μακεδονία και η Ημαθία  σας το υπόσχομαι προσωπικά- θα έχουν την ηγεσία που τους αξίζει."

Leave a comment

back to top