Menu
A+ A A-

Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με τον Τζιτζικώστα ο Κ. Καλαϊτζίδης (13/3/2014)

Τον πρώτο υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό «Αλληλεγγύη» ανακοίνωσε σήμερα από τη Βέροια ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας. Υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας θα είναι ο Κώστας Καλαϊτζίδης, ο οποίος μόλις πριν από λίγες μέρες αποφάσισε να συμπορευτεί με τον κ. Τζιτζικώστα στις περιφερειακές εκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

Ο κ. Τζιτζικώστας πραγματοποίησε περιοδεία στην Ημαθία και σε συνέντευξη Τύπου ανακοίνωσε τον κ. Καλαϊτζίδη, χαρακτηρίζοντάς τον «έναν άνθρωπο, που τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον αυτοδιοικητικό στίβο, έχει αποδείξει τις ικανότητές του. Είναι, πρώτα απ’ όλα, ένας σοβαρός και ιδιαίτερα επιτυχημένος επιχειρηματίας. Γνωρίζει από πρώτο χέρι την αγορά, γνωρίζει τα εμπόδια, τα προβλήματα, έχει παλέψει με την ελληνική γραφειοκρατία και έχει νικήσει. Γνωρίζει όμως, πολύ καλά, τις εξαγωγές και τον πρωτογενή τομέα, την αγροτική μας παραγωγή. Και τα γνωρίζει ‘από μέσα’, όχι από περιγραφές και σκέψεις τρίτων. Στις προηγούμενες εκλογές, το 2010, εκλέχθηκε πρώτος περιφερειακός σύμβουλος Ημαθίας. Η Ημαθία τον τίμησε με την εμπιστοσύνη της και ο Κώστας Καλαϊτζίδης ανταποκρίθηκε δουλεύοντας, όλα αυτά τα χρόνια, ακούραστα και δυναμικά για τον τόπο του και ολόκληρη την περιοχή μας».

Στην ανακοίνωση ο κ. Τζιτζικώστας άφησε και αιχμές: «Η ‘Αλληλεγγύη’ ακούει το μήνυμα της Ημαθίας. Ακούει τα μηνύματα των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν ψάχνουμε τους εκλεκτούς ενός κλειστού συστήματος. Ψάχνουμε και βρίσκουμε τους άξιους και τους ικανούς. Αυτούς που μας υποδεικνύει η κοινωνία. Αυτούς που αναδεικνύει η δουλειά τους και η προσφορά τους. Αυτούς που θέλουν να δώσουν και όχι να πάρουν. Ανθρώπους όπως ο Κώστας Καλαϊτζίδης».

Αναφερόμενος στα έργα που κάνει η Περιφέρεια μέσω του ΕΣΠΑ στην Ημαθία, ο περιφερειάρχης είπε ότι ο συνολικός προϋπολογισμός για το νομό έφτασε στα 153,7 εκ. ευρώ, επισημαίνοντας ως πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα τον άξονα Βέροια – Νάουσα – Σκύδρα (42 εκ. ευρώ), τη βελτίωση σύνδεσης του σιδηροδρομικού σταθμού της Νάουσας με την πόλη (2,5 εκ. ευρώ), το νέο μουσείο Βεργίνας (18 εκ. ευρώ) και το Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας (20 εκ. ευρώ).

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τζιτζικώστας για την αγροτική οικονομία.

Ο κ. Καλαϊτζίδης χαρακτήρισε τον κ. Τζιτζικώστα «σημερινό και αυριανό περιφερειάρχη» και τόνισε ότι «είμαστε με την οικογένειά μου άνθρωποι του μόχθου. Η σκληρή δουλειά είναι ο μόνος τρόπος που ξέρουμε για την επιτυχία αλλά και η μόνη λύση να βγούμε από τα αδιέξοδα ως λαός και ως χώρα. Ομαδική προτεραιότητά όλων των συνεργατών και υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων είναι να σταθούμε αλληλέγγυοι με το μέσο Μακεδόνα που η κρίση τον έκανε άνεργο, τον μετέτρεψε από νοικοκύρη σε οφειλέτη, του τσάκισε την ψυχολογία και την αισιοδοξία να δημιουργεί. Μπορούμε και ήδη το αποδείξαμε ότι έχουμε τις προτάσεις ώστε η Κεντρική Μακεδονία να είναι η ατμομηχανή που θα χαρίσει ελπίδα σε όλους τους Έλληνες, της προκοπής και της δράσης. Αυτά μας έσμιξαν με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ούτε εγωισμοί, ούτε κενές φιλοδοξίες, ούτε κάποια απληστία της καρέκλας. Φιλότιμα, ανθρώπινα και πάνω απ´ όλα με την αξιοπρέπεια που χρωστάμε στους πολίτες της  Ημαθίας».

Οι δυο άνδρες επισκέφτηκαν τον νυν αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, Κώστα Καραπαναγιωτίδη (θα είναι υποψήφιος δήμαρχος το Μάιο), το δημαρχείο Βέροιας και τον μητροπολίτη Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμονα.

back to top